Samo Za Pravna Lica

WhatsApp i jedna od njegovih mnogih bezbednosnih zamki

WhatsApp i jedna od njegovih mnogih bezbednosnih zamki

U 2016, gigant za razmenu poruka VhatsApp je naizgled podigao letvicu za zaštitu podataka, privatnost i bezbedne aplikacije za razmenu poruka implementirajući end-to-end enkripciju u svoju platformu. Korisnici su bili uvereni da su njihove tekstualne poruke sada ne samo jednostavne i brze, već i bezbedne i nedostupne. Prema njihovoj veb stranici, oni navode da garantuju sigurnost „za sve poruke i pozivanje na Vhatsapp-u, tako da niko, čak ni mi, nemamo pristup sadržaju vaših razgovora. Međutim, nešto ranije ove godine otkriveno je da značajni nedostaci i dalje leže ispod površine aplikacije za preuzimanje, dovodeći njene korisnike u opasnost.

Obećanje bezbedne aplikacije za razmenu poruka

WhatsApp je nedavno pokrenuo ažuriranje softvera koje ne samo da dozvoljava već i poziva hakere da čitaju (i potencijalno iskoriste) privatne poruke korisnika. Prodaje se kao „pogodnost“ – aplikacija je dodala besplatne, automatske rezervne kopije kao funkciju, omogućavajući korisnicima da oporave slučajno izbrisane podatke. Međutim, rezervne kopije, posebno one poput ovih koje se nalaze na Google disku ili iCloud-u, krše osnovne principe šifrovanja jer to znači da se poruke i privatne informacije šalju i čuvaju na lokaciji treće strane. Korisnici su prepušteni na milost i nemilost svog dobavljača oblaka da bi zaštitili svoje podatke, ali to neće i nikada ne može biti osigurano. Pravljenjem rezervne kopije vaših VhatsApp podataka, vaše poruke i fotografije više nisu neprobojne jer je end-to-end enkripcija usluge ozbiljno narušena.

Odgovor na bezbednost pametnog telefona

Za razliku od WhatsApp-a – ChatMail je potpuno šifrovan telefon koji ne čuva niti čuva vaše podatke na našim serverima ili u oblaku. Uz naš vlasnički dizajn, vaše poverljive informacije nikada ne mogu biti ugrožene. Potpuno smo uklonili serversko skladište osetljivih podataka iz jednačine, tako da možete biti sigurni da su vaši kontakti, beleške, e-poruke i šifrovane poruke stalno zaštićene i bezbedne.

Saznajte više o bezbednosti i tehnologiji iza ChatMail-a.


Članci koji se koriste za referencu: Izvor 1, Izvor 2 i Izvor 3