Samo Za Pravna Lica

Velika farmacija i sajber kriminal: kako Chatmail šifrovanje uređaja čini razliku

Velika farmacija i sajber kriminal: kako Chatmail šifrovanje uređaja čini razliku

Counterfeit pharmaceuticals are big business globally. According to the European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations:

  • Izvođenje novog leka na tržište košta u proseku 1,5 miliona dolara.
  • Vreme koje je potrebno je u proseku oko 12-13 godina.
  • Samo jedna od 10.000 sintetizovanih hemikalija stiže do potrošača.

Nije ni čudo što je farmaceutska industrija sektor koji najviše ciljaju sajber kriminalci koji žele da profitiraju od globalne potražnje za lekovima koji se izdaju na recept. Stručnjaci procenjuju da prodaja falsifikovanih lekova raste dvostruko brže od legalnih lekova i danas je unosnija od narkotika. Da bi efikasno plasirali falsifikovane farmaceutske proizvode na mreži, sajber kriminalcima nije potrebna samo IP, već i svi podaci koji se odnose na proizvodnju, skladištenje, distribuciju i profile potrošača brendiranih lekova i vakcina.

Članak koji je Kristina Akri objavila u Financial Post-u (Kanada) sugeriše da falsifikovani lekovi predstavljaju značajnu pretnju ljudima koji nastoje da nabave propisane i, u nekim slučajevima, lekove za spasavanje života po nižoj ceni ili u regionima gde je snabdevanje ograničeno. Falsifikovani lekovi mogu da ne sadrže ili da sadrže pogrešnu koncentraciju aktivnih sastojaka, štetnih sastojaka, pogrešne preporuke za doziranje ili da im je istekao rok trajanja, što dovodi do smanjene efikasnosti lečenja, neočekivanih neželjenih efekata i potencijalne smrti.

Prema istraživačima Proofpoint-a, 67 odsto ukupnih visoko ciljanih malvera i phishing napada u industriji biofarmaceutike bilo je usmereno na menadžment nižeg nivoa, navodeći ih da odustanu od podataka ili da prenesu novac, putem lažiranja imejl adresa poznatih kontakata ili kompanije visokog profila. rukovodioci često smešteni na ličnim pametnim telefonima.

Za razliku od drugih pametnih telefona, ChatMail može da obezbedi kompletno rešenje za privatnost podataka, štiteći vas i vaše podatke. Saznajte više o tome kako naša end-to-end šifrovana komunikacija može poboljšati bezbednost vaše kompanije ovde.


Članci koji se koriste za referencu: Izvor 1, Izvor 2 i Izvor 3