Samo Za Pravna Lica

Srećan četvrti rođendan, ChatMail!

Srećan četvrti rođendan, ChatMail!

Želeli bismo da odvojimo trenutak da poželimo ChatMail-u srećan rođendan. Prešli smo dug put otkako smo prodali naš prvi PGP šifrovani telefon pre četiri godine u Švedskoj. Sada je ChatMail u upotrebi širom sveta!

Naša rešenja imaju ključnu ulogu na tržištu brzih telekomunikacija. Naše rešenje počinje sa načinom razmišljanja bez poverenja, gde uklanjamo sve potencijalne rizike sajber bezbednosti sa naših uređaja i gradimo naše sisteme sa istinskom bezbednošću od kraja do kraja. Posedujući naše servere, uspeli smo da eliminišemo potrebu za skladištenjem osetljivih informacija, obezbeđujući da komunikacija, beleške i kontakti ostanu zaštićeni. Ne postoje zadnja vrata u sistem ChatMail, garantujući privatnost kroz više slojeva integrisanih zaštitnih mehanizama koristeći najjače protokole koji su danas dostupni. Bez obzira da li ste potrošač ili globalna moćna kompanija, vaši podaci su bezbedni sa nama. Ništa za skrivanje nije isto što i ništa za izgubiti.

Pozdravljamo naše preprodavce što su odvojili vreme da saznaju više o našim rešenjima i što svesrdno podržavaju šifrovanje ChatMail telefona na maloprodajnom nivou. Našim klijentima, koji su ChatMail odabrali kao bezbedan telefon za zaštitu vaše digitalne privatnosti, zahvaljujemo se na vašem stalnom pokroviteljstvu. Vi ste razlog zašto nastojimo da razvijemo funkcije, čineći ChatMail najboljim dostupnim sistemom za vaše komunikacione potrebe. Na kraju, ali ne i najmanje važno, zahvalni smo našim briljantnim softverskim dizajnerima i svima u našem timu što su ChatMail učinili odličnim proizvodom kakav je danas.

Osvrćući se na neke od zloglasnih priča o sajber bezbednosti koje su se dogodile u poslednje četiri godine, evo nekoliko primera onih koji su mogli da izbegnu da postanu žrtve da su koristili ChatMail.

Bezos Hack preko WhatsApp-a

Kada je Džef Bezos bio izvršni direktor Amazona, 2018. godine, njegov telefon je hakovan nakon što je koristio WhatsApp; besplatna komunikaciona platforma koja je sada u vlasništvu Fejsbuka. Uvredljiva poruka koja je izazvala napad navodno je stigla sa ličnog telefona saudijskog prestolonaslednika Mohameda bin Salmana.

Bezos bi jednostavno otvorio poruku a da nije znao da je kliknuo na zlonamernu datoteku koja se potom infiltrirala u njegov telefon. Malver je uspeo da izvuče osetljive informacije iz telefona, šaljući Bezosa u kontrolu štete po reputaciju.

Kao da to nije bilo dovoljno, 2019. su naslovnice Bezosovog ličnog života povučene kako bi se razotkrila vanbračna afera kada je The National Enkuirer objavio intimne detalje njihove veze, koja je usledila nakon četvoromesečne istrage i upućivanja na tekstualne poruke između par.

Priča o Bezosu ilustruje zašto je važno imati odgovarajuću bezbednost pametnog telefona sa šifrovanjem vojnog nivoa i punim paketom sekundarnih funkcija privatnosti. Nažalost, kada koristite besplatnu aplikaciju, vaša zaštita je jednako bezvredna.

Procurele informacije o pola milijarde korisnika Fejsbuka

Do velike povrede podataka u 2019. došlo je na low-level hakerskom forumu, što je rezultiralo deljenjem ličnih podataka i brojeva telefona 533 miliona korisnika Fejsbuka na mreži.

Pošto su mnoge žrtve u ovom napadu koristile platformu za razmenu poruka, da su se za svoju komunikaciju oslanjale na naše šifrovano telefonsko rešenje, umesto na besplatnu aplikaciju za društvene mreže, njihova privatnost bi bila očuvana. ChatMail telefoni namerno izbegavaju omogućavanje aplikacija trećih strana kao što je Facebook iz razloga — nisu bezbedni.

Kakva je korist od end-to-end enkripcije na bezbednoj platformi za razmenu poruka ako poslovni model na kome je izgrađen ima inherentne ranjivosti, kao što su nešifrovane rezervne kopije? ChatMail je najbolji šifrovani mobilni telefon jer koristimo više slojeva različitih tipova kriptografije, dajući vam kontrolu kreiranjem sopstvenih privatnih ključeva. Sa našim sopstvenim serverima vaša privatnost i sigurnost su zagarantovani. Pružamo maksimalnu sigurnost mobilnih podataka za vaše osetljive informacije, koje se nikada ne čuvaju na našim serverima. Naše skladište nema backdoor i, za razliku od zakona u mnogim drugim zemljama, Kanada ne obavezuje kompanije da ga stvore.

ChatMail telefoni su zaštićeni fizičkim karakteristikama koje ih štite od provale. Koristeći ojačani sistem, naš softver za šifrovanje mobilnog telefona uklanja rizik za površinu napada pomoću slojevitih lozinki i odbrana, kao što su funkcije daljinskog brisanja i eliminacija nepotrebnih privilegija da bi vaši podaci bili bezbedni.

Pegaz, 2021

Najnoviji hakerski skandal dogodio se prošlog jula. Advokati, aktivisti i disidenti su očigledno bili meta u tajnoj operaciji telefonskog nadzora nakon što su se njihovi brojevi pojavili u evidenciji zbog masovnog curenja telefonskih podataka.

Izraelska kompanija, NSO Group Technologies, ​​razvila je špijunski softver poznat kao Pegasus; prodaju informacija koje je dobio državnim klijentima. Špijunski softver je bio u mogućnosti da pristupi privatnim podacima na telefonu mete i čak pretvori uređaj u audio ili video rekorder.

Ukupno, priča o špijunskom softveru Pegasus uključuje preko 50.000 telefonskih brojeva iz 11 različitih zemalja, sa više od 180 novinara na listi. Zapise koji su korišćeni kao osnova za priču pribavila je neprofitna organizacija Zabranjene priče, koja ih je podelila sa brojnim medijima.

Ovi hakovi i curenja, kao i bezbroj drugih, mogli su se sprečiti ojačanim mobilnim telefonom koristeći šifrovanje vojnog nivoa. Nemojte biti uljuljkani u lažni osećaj sigurnosti korišćenjem besplatne aplikacije i ideje da ona mora biti bezbedna ako joj milioni ljudi veruju.

Svaka žrtva curenja poželela je da je mogla da spreči. Sa ChatMailom možete. Mi gradimo naša rešenja za privatnost sa najvećom bezbednošću dostupnom za šifrovanje podataka i razvili smo ključne funkcije kako bismo naše telefone učinili lakim za korišćenje.

Uvek nastojimo da obezbedimo da ChatMail pruža najbolje šifrovane mobilne telefone na današnjem tržištu. Još jednom hvala našim klijentima, osoblju i preprodavcima koji su nam pomogli da rastemo u prve četiri godine. ChatMail će vas i dalje štititi sa novim rešenjima na horizontu.

Ponosni smo na to gde smo danas i jedva čekamo da otkrijemo na čemu smo radili u narednim mesecima. ChatMail šifrovano pozivanje se priprema za izdavanje, a zatim i naš prilagođeni operativni sistem. Pratite nadolazeće lansiranje ovih proizvoda!