Samo Za Pravna Lica

Šifrovanje: šta je velika stvar?

Šifrovanje: šta je velika stvar?

Često čujemo ovo: „Nije me briga ko ima pristup mojim podacima, nemam šta da krijem!“ Iako je ovo možda tačno, to svakako ne znači da nemate šta da izgubite. Zamislite da vaš pametni telefon pokreće poštu na isti način na koji oni vode svoju kompaniju i operativni sistem. Vaše tekstualne poruke, e-poruke, fotografije, kontakti i istorija pretrage su vaša pošta – namenjena za slanje, primanje, ponekad skladištenje u pošti radi bezbednog čuvanja. Vi, kao i većina ljudi, verujete da će pošta poslati vašu poštu pravoj osobi i da ćete dobiti svu poštu namenjenu vama. Očekujete da to neće biti dirano jer oni imaju odgovornost da čuvaju vašu privatnost. Ne razmišljate ni o tome jer bi to bilo invazivno, čak i neetično.

Međutim, u ovom scenariju, pošta u stvari čita, umnožava i čuva informacije sadržane u vašoj dolaznoj i odlaznoj poruci. Nakon što pročitaju vašu poštu, oni onda prave fotokopije svega što dolazi i odlazi ili što ste pohranili u njihovoj ustanovi. Pošta zatim sve šalje nizu nepoznatih trećih kompanija ili pojedinaca radi zarade. Ti ljudi zatim koriste te informacije u reklamne/marketinške ili političke svrhe, a ponekad i iz mnogo zlokobnijih razloga (tj.: krađa identiteta, ucena, državni interes). Nemate pojma ko čita vašu poštu, gde šalju vaše podatke ili kako se koriste.

I dalje vas nije briga ko ima pristup vašim podacima?

Tražite bolje rešenje za privatnost podataka

Kada saznate sve ovo, verovatno biste prestali da koristite poštu za slanje i primanje pošte. Tražili biste sigurniji sistem, onaj u kome eksploatacija nije moguća i da je vaša privatnost osigurana. Najbezbedniji sistem koji vam je dostupan je end-to-end enkripcija. To garantuje poverljivost vaše komunikacije, bez kompromisa. Sa više algoritama za šifrovanje i interfejsom koji je jednostavan za korišćenje, napredne funkcije telefona šifrovanog ChatMail-a omogućavaju neprimetan prelazak u svet mobilnih šifrovanih komunikacija i dalje od eksploatacionih sistema.

Saznajte više o tome kako ChatMail može da zaštiti vaše lične podatke i bezbednost ovde.