Samo Za Pravna Lica

Lozinke – prva linija odbrane od neovlašćenog pristupa

Lozinke – prva linija odbrane od neovlašćenog pristupa

Samo zato što koristite šifrovani telefon ne znači da možete da ignorišete ispravan protokol lozinke.

Često čujemo o korisnicima koji biraju da koriste istu lozinku za svoj lični i šifrovani uređaj radi lakšeg korišćenja. Mi to snažno obeshrabrujemo. Vaša lozinka je vaša prva linija odbrane od neovlašćenog pristupa i stvaranje jedinstvene i jake lozinke je najvažnije za zaštitu vaših poverljivih informacija.

Ne samo da morate da osigurate da je lozinka na vašem ChatMail™, uređaj jedinstven od bilo koje druge lozinke koju koristite, već vam je potrebna i druga lozinka za svaku pristupnu tačku na vašem telefonu. To znači da vam je potrebna jedna lozinka za zaključani ekran uređaja, posebna za korišćenje aplikacije ChatMail i PIN za beležnicu. Ako postavite Duress lozinku, ona takođe mora biti jedinstvena od svih ostalih.

Kako da napravite jaku lozinku

Da li ste znali da lozinka, sastavljena samo od brojeva, nije odbrana od hakera, čak i kada koristite 16 karaktera? Najjače lozinke su alfanumeričke, koje mešaju velika i mala slova, brojeve i simbole. Trebalo bi da koristite između 10 i 12 cifara. Ne želite da bude toliko dugo da ga ne možete da se setite, ali morate ga učiniti dovoljno jakim da se zaštitite. Ne koristite datume rođenja, registarske tablice ili druge lako prepoznatljive znakove povezane sa vama.

Zamena specijalnih znakova i brojeva za slova u reči je jedan od načina da se dođe do jake lozinke. Umesto nilskog konja, mogli biste da prikrijete svoju lozinku unošenjem H19p0P@+A”u$ i, prema sajtu Hov Secure Is Mi Passvord, bilo bi potrebno 46 miliona godina da računar krene.

Kada kreirate jaku lozinku, izbegavajte korišćenje susednih znakova na tastaturi. Hakeri mogu odmah da pristupe vašem uređaju ako je vaša lozinka KVERTI. Čak i mešanje susednih brojeva i znakova kao što je %6789)-+ bi trebalo samo tri sekunde da se razbije. Slično tome, sekvencijalne kombinacije kao što je abcdefgh suviše je lako pogoditi.

Kako hakeri infiltriraju lozinke

Hakovanje je dugotrajno i, bez pomoći tehnologije, može imati ograničen uspeh. Zbog toga hakeri koriste softver kako bi posao nagađanja podigao na viši nivo sofisticiranosti.

Iako je ADBS onemogućen na ChatMail uređaju, koji vas štiti ako haker dođe do vašeg telefona, znajte da su vaši drugi uređaji ranjivi na napade grubom silom. (Važna napomena ako niste kreirali bezbedne lozinke za svaki uređaj.)

Hakeri će pokušati da provale u vaš telefon koristeći standardne kombinacije lozinki. Ponekad hakeri koriste informacije prikupljene sa vašeg onlajn profila, odnosno društvenih medija. Zato naglašavamo potrebu za jakim i jedinstvenim alfanumeričkim lozinkama.

10 dodatnih saveta o bezbednosti koje treba uzeti u obzir

  1. Uverite se da vas niko ne posmatra kako unosite lozinku (razmislite o zaštiti ekrana za privatnost)
  2. Steknite naviku da brišete poruke kada završite sa njima
  3. Podesite „vreme poruke do brisanja“ na najkraći broj dana
  4. Podesite „vremensko ograničenje skladištenja ključeva“ na najkraći broj minuta
  5. Konfigurišite Duress lozinku za brisanje uređaja
  6. Generišite novi privatni ključ svakih 3-6 meseci
  7. Promenite svoje korisničko ime svakih 3-6 meseci
  8. Omogućite 2FA PIN za svoju beležnicu
  9. Nikada ne koristite istu lozinku dvaput
  10. Nikad nikome ne reci svoju lozinku

ChatMail. Dizajniran za bezbednost. Dizajniran za privatnost.