Samo Za Pravna Lica

Često postavljana pitanja

Naša stranica sa čestim pitanjima je najbolje mesto da vam pomogne da saznate više o ChatMail-u – bilo da tek počinjete da otkrivate šifrovani telefon ili ste već srećni korisnik ChatMail-a. Ne želimo ništa da zadržavamo u vezi sa načinom na koji naše rešenje funkcioniše ili tehnologijom koju koristimo da bismo optimizovali privatnost i bezbednost naših korisnika. Ako ne vidite odgovor na svoje pitanje, rado ćemo podeliti našu stručnost, samo započnite razgovor sa nama na info@chatmail-secure.com

Osnovna Pitanja

 • Ne, dozvoljavanje aplikacija trećih strana na vašem šifrovanom uređaju kompromituje ceo sistem. Nažalost, popularne aplikacije za pametne telefone predstavljaju veliku odgovornost za prenos podataka. Dozvole koje dajete programerima aplikacija znače da odajete svoje lične podatke, koje oni ne čuvaju uvek bezbedno. Ponekad prikupljaju i prodaju ove podatke kao rutinsku funkciju svog poslovnog modela.Takođe je nemoguće pratiti kako se vaši podaci dele nakon što prihvatite politiku dozvola za korišćenje aplikacije. Najsigurnije je koristiti ojačani uređaj koji namerno isključuje aplikacije trećih strana.Kada svoju privatnost poverite besplatnoj aplikaciji, dobićete ono što plaćate.
 • Ekskluzivne bezbednosne mere: Naši serveri održavaju 99,9% neprekidnog rada i projektovani su sa uslugama zaštite od DDoS-a iz Radvare®-a. Bezbednost je pojačana dodatnim bezbednosnim merama na licu mesta, uključujući ograničen pristup, video nadzor, sisteme za hitno napajanje, zaštitu od požara, klimatizaciju bez greške i redundantne internet veze.
 • Bez skladištenja: Vaša privatnost nikada ne može biti ugrožena jer su naši vlasnički serveri dizajnirani da ne čuvaju ništa osim vašeg korisničkog imena, datuma aktivacije i datuma isteka.
 • Nema spiska. Ako bismo uključili spiskove kao što je poruka bez snimanja (OTR), čuvali bismo vaše kontakte i članove grupnog ćaskanja. Dalje, sa OTR-om konverzacija se može poreći samo delimično, a sa ChatMail-om imate punu mogućnost odbijanja.
 • Visoka dostupnost: Sve aplikacije i usluge su dizajnirane sa visokom dostupnošću u prvom planu. Posedovanje sopstvenog data centra nam omogućava da povećamo i produžimo radni period bez brige o troškovima povezanim sa outsourcingom centrima podataka trećih strana.
 •  ChatMail je ekskluzivno mobilno bezbednosno rešenje koje se sastoji od prilagođene komunikacione aplikacije ojačane ojačanim Google uređajem koji koristi BlackBerri UEM tehnologiju.ChatMail 2.0 se ističe u ponudi bogatih funkcija privatnosti sa više slojeva protokola za šifrovanje koji omogućavaju šifrovano pozivanje, razmenu poruka, glas, fotografije, beleške i anonimno grupno ćaskanje.ChatMail: Dizajniran za bezbednost. Dizajniran za privatnost.
 • Vlasnički dizajn: ChatMail Advanced Messaging & Parsing (CAMP) protokol obuhvata našu PGP i kriptografiju eliptične krive.
 • Šifrovanje koje se može dokazati: Nudimo ekstrakcije podataka uživo da bismo dokazali da su poruke pojedinačno šifrovane, pa čak ni mi ne možemo da ih vidimo. Svi kažu da su šifrovani, ali kako to zaista znate?
 • Privatni centar za podatke: ChatMail se hostuje iz privatnog najsavremenijeg centra podataka sa non-stop bezbednosnim i bezbednosnim kontrolama, eliminišući rizike povezane sa angažovanjem spoljnih izvora u centrima podataka trećih strana u kojima se održavaju protokoli za održavanje, rezervne kopije i fizički pristup je često nepoznat.
  PGP eksterne poruke: Bili smo prvo šifrovano rešenje za telefon koji je analizirao PGP za razmenu poruka. Mi ne kontrolišemo sa kim razgovarate niti vas zaključavamo u jednog provajdera, nudeći 4096-bitno PGP šifrovanje za spoljne razgovore.
  Kvalitet i brzina: Bez obzira gde se nalazite u svetu, brzina isporuke poruka ChatMail-a i kvalitet poziva nadmašuju konkurenciju.
  Bezbednost od MITM napada: ChatMail koristi posebno dizajniranog čoveka u srednjoj zaštiti koji besprekorno radi u pozadini. Sprečavanje kompromitovanja vaše komunikacije bez vašeg znanja.

Nudimo dva različita tipa rešenja za upravljanje uređajima:

 • Android For Vork (AFV) koji pokreće BlackBerri® Unified Endpoint Management (UEM). UEM omogućava našim partnerima da obezbede javno dostupne gotove uređaje. Radi dodatne bezbednosti, ne pokrećemo virtuelnu instancu servera UEM-a na njihovom oblaku. Pokrećemo sopstvenu instancu sa sopstvenim hostom, u sopstvenom privatnom centru podataka, kako bismo sprečili neovlašćeni pristup i upad. BlackBerri ne može da gura aplikacije na ChatMail uređaj. Saznajte više o ChatMail-u kao što je predstavljeno u BlackBerri studiji slučaja (link tbd)
 • Upravljanje mobilnim uređajima (RMDM), koji kontroliše naš prilagođeni ojačani mobilni operativni sistem. (U četvrtom kvartalu 2022.) Naš interni razvojni tim pristupa prazninama u mobilnoj bezbednosti primenom bezbednosnog okvira sa nultim poverenjem. Promenom načina na koji je sam Android dizajniran – fokusirajući se na tehnologiju na strani klijenta i servera – klijentima pružamo najjaču sigurnost dostupnu za upravljane uređaje. RMDM će biti ponuđen kao alternativa za BlackBerri UEM za upravljanje i ne koristi softver treće strane.
 • ChatMail vas primorava da koristite jaku lozinku. Samo uređaj povezan sa vašom rezervnom kopijom može pokušati da vrati i samo vaša lozinka može da preuzme rezervnu kopiju. Ne možete pristupiti rezervnim kopijama sa bilo čega drugog osim sa ChatMail uređaja.
 • Ne koristimo spiskove. Ne koristimo grupno skladištenje. Mi ne čuvamo e-poštu. Ne čuvamo poruke ćaskanja.
 • Kontakti su podeljeni u bazama podataka i samo vaš uređaj povezan sa rezervnom kopijom može da im pristupi. Takođe ih šifrujete vi i samo vi.
 • Ako je vaš uređaj izgubljen, obrisan ili ukraden, izgubićete sve. Ne morate da pravite rezervnu kopiju svojih beleški ili kontakata. Opciono je.
 • Naš najsavremeniji data centar nalazi se u našem visokotehnološkom sedištu Myntek-a u Kalgariju, Alberta, Kanada. Kanadski zakoni podržavaju ljudska prava, privatnost, šifrovanje i propisani proces.
 • Naši klijenti su pojedinci i preduzeća koji paze na privatnost iz gotovo svih vertikala, lociranih širom sveta. Činjenica je da nijedna osoba, i nijedna firma, velika ili mala, nije imuna na hakove.

  Iz individualne percepcije, hakeri često traže atraktivne mete kao što su političari, mediji, uticajni ljudi i bogati pojedinci. ChatMail je izuzetno pogodan za kompanije koje pružaju profesionalne usluge dizajnirane da zaštite i obezbede interese svojih zainteresovanih strana, kao i kompanije za upravljanje projektima sa udaljenim timovima koji zahtevaju bezbednu grupnu saradnju. Zaštita podataka je prioritet o kojem se ne može pregovarati i koji za mnoge kompanije postaje sve potrebniji na mobilnom nivou.

 • ChatMail je prilagođeno šifrovano rešenje za mobilne komunikacije, u vlasništvu i pod upravom Myntek Inc., sa sedištem u Kalgariju, Alberta, Kanada. Myntek su 2010. godine suosnivali  Geoff Green, glavni izvršni direktor i  Chantel Duplantie, glavni operativni direktor. Grin čvrsto veruje da svako ima pravo na privatnost i zamišlja budućnost u kojoj tehnologija osnažuje mase kroz bezbedna mobilna rešenja. Mintek je obezbedio privatnost preko 40.000 klijenata – čuvajući mobilne komunikacije svojih klijenata od bezbednosnih rizika.

Bezbednost i privatnost

Ovo je vrlo često pitanje. Virtuelni ili metalni serveri koriste RAM i neku vrstu uređaja za skladištenje podataka kao što je SSD uređaj. Kada kompanije govore o tome da ne koriste skladište na serveru, obično misle na to da ne čuvaju privatne podatke na disku i drže sve u memoriji kako bi se olakšala brza komunikacija. Poruka je poruka, neisporučena poruka se ne razlikuje od obične poruke. Da to opišem na drugačiji način. Kada pošaljete poruku, pošaljete je i u suštini je zaboravite. Server će tražiti otvoreni push tunel do željenog primaoca i proslediti poruku. Ako je korisnik van mreže, on će sedeti u RAM-u sve dok se server ponovo ne pokrene ili dok red ne istekne.

Da. Znamo koliko je važno biti u mogućnosti da razgovaramo sa ljudima na drugim šifrovanim mrežama.

Ako je drugi provajder sledio odgovarajuće smernice za primenu, moći ćete da komunicirate sa njim. Imajte na umu da ako dobijete crvenu grešku „Poruku nije moguće dešifrovati“, to može značiti da druga kompanija šalje nešifrovane poruke. Po dizajnu, ChatMail vam neće dozvoliti da čitate ili odgovarate na nešifrovane poruke.

Ne, ključevi koji se koriste za dešifrovanje poruka čuvaju se samo na korisničkom uređaju. Nemamo pristup uređaju korisnika što onemogućava dešifrovanje ili menjanje poruke u tranzitu.

PGP šifrovanje je opciono, kao korisnik možete izabrati da onemogućite PGP i dozvolite samo internu ChatMail komunikaciju.

 

Da, i poboljšali smo ga. Naš CAMP protokol automatski uklanja sve prethodne odgovore iz lanca i uključuje samo poslednju relevantnu poruku za kontekst.

 • Naš algoritam raščlanjivanja čini da PGP e-pošta izgleda kao poruka za ćaskanje.
 • Uklanjamo sve nepotrebne informacije da bismo sprečili curenje metapodataka.
 • Kompanije koje tvrde da brišu poruke starije od 24 sata ne brišu niti poruka i često sadrže višenedeljnu poverljivu komunikaciju.
 • Sa našim prilagođenim PGP relejnim sistemom, poruka će biti u memorijskom redu do 3 dana.


PGP šifrovanje je opciono, kao korisnik možete izabrati da onemogućite PGP i dozvolite samo internu ChatMail komunikaciju.

Vaše kriptografske ključeve generišete vi i samo vi imate pristup svojim podacima.

Možete generisati nove ključeve jednim klikom na dugme. Svaka sesija poruke sa svakim kontaktom je šifrovana različitim skupom ključeva. Ako bilo koji ključ ikada bude kompromitovan, to nikada neće rezultirati dešifrovanjem prethodno poslatih ili budućih poruka.

Keš ključeva je dizajniran tako da se na svakih 24 sata javni ključevi automatski preuzimaju kako biste bili sigurni da nikada nećete imati stari javni ključ. Pojedinačna pretraživanja ključeva mogu se ručno ažurirati za nekoliko sekundi.

Svi komunikacioni sistemi moraju koristiti servere. Serveri olakšavaju push protokole za razmenu poruka, tako da svaka poruka zna gde da ide. Kada govorimo o skladištenju postoje različite vrste skladištenja. Tradicionalne metode skladištenja bi bile čvrsti disk i SSD uređaji. Alternativni pristup je korišćenje u memorijskom skladištu koje sprečava fizičko skladištenje na serveru. Imajte na umu da su u oba metoda šifrovani, što znači da će im trebati privatni ključ sa vašeg telefona. Ali i dalje loša praksa da se koristi fizičko skladište.

Ono što bi trebalo da koristite je memorijsko skladište kao što je Redis ili Erlang. Korišćenje memorije (RAM) na serveru omogućava brzo čekanje, ekstremne performanse i laku zaštitu. Ako se server zauzme, napajanje se prekida i red trenutno nestaje.

ChatMail obezbeđuje integrisani end-to-end šifrovani protokol za razmenu poruka. Inspirisane vodećim svetskim kriptografima, trenutne poruke su šifrovane pomoću ChatMail Advanced Messaging and Parsing Protocol (CAMP), koji je jedinstven za ChatMail i obuhvata našu PGP i kriptografiju eliptične krive (ECC). ECC enkripcija je bila najsavremeniji oblik kriptografije decenijama i tako ostaje do danas.

Razmena ključeva u ChatMail-u koristi Algoritam dvostrukog začepljenja koji kombinuje kriptografsku klapnu zasnovanu na Diffie-Hellman-ovoj razmeni ključeva i čegrtaljku zasnovanu na funkciji izvođenja ključa.

Da, GPS je onemogućen. U stvari, UEM je konfigurisan da koristi lažne podatke o lokaciji tako da je lažan ako se ikada zatraži. Sa novim Androidom 11 oni su sprečili pozadinske ili eksploatacione usluge da pristupe drugim uslugama lokacije aplikacija, tako da su nove dozvole dodate u android kako bi se zaštitili korisnici.

Kada se govori o end-to-end enkripciji, Rolling Keis je samo još jedan marketinški termin koji nema nikakvog značaja. Vaši kriptografski ključevi nisu „umotani“. Pokušajte da potražite „kriptografija eliptične krive sa pokretnim ključevima“ i vidite šta ćete pronaći. Ako je ovo industrijski standard, trebalo bi da vidimo reference širom interneta.

Ispravna terminologija je Kei Ratcheting popularizovan Algoritmom Double Ratchet koji se koristi u većini modernih end-to-end šifrovanih komunikacionih rešenja.

Kada komunicirate sa drugom šifrovanom e-poštom, vaš uređaj će automatski preuzeti javni ključ primaoca e-pošte sa servera javnih ključeva njihove organizacije. To je javni ključ koji se koristi za šifrovanje e-pošte tako da se može dešifrovati samo privatnim ključem primaoca.

Privatni ključ je vaš jedinstveni ključ koji se koristi za dešifrovanje i potpisivanje vaših privatnih poruka e-pošte. Niko osim vas nema pristup vašem privatnom ključu.

Chatmail Dodaci

Da, svaka pojedinačna poruka je šifrovana. Kada uđete u razgovor i brzo skrolujete nagore, moći ćete da vidite kako se svaka poruka dešifruje.

Ne, ne možeš. Određeni protokoli kao što je OMEMO to dozvoljavaju, što može omogućiti trećoj strani bez vašeg znanja da vidi vaše razgovore u realnom vremenu.

Da. Volimo da naše putovanje klijenata učinimo što lakšim, a naše uputstvo za upotrebu je sastavni deo našeg iskustva sa proizvodima. Naš priručnik pruža laka uputstva za podešavanje uređaja, savete i prečice, rešavanje problema i detalje za svaku funkciju, obezbeđujući da možete da izvučete maksimum iz svog ChatMail iskustva.

Da. Volimo da naše putovanje klijenata učinimo što lakšim, a naše uputstvo za upotrebu je sastavni deo našeg iskustva sa proizvodima. Naš priručnik pruža laka uputstva za podešavanje uređaja, savete i prečice, rešavanje problema i detalje za svaku funkciju, obezbeđujući da možete da izvučete maksimum iz svog ChatMail iskustva.

Kada otvorite ekran za razgovor, primetićete da svaka poruka kaže dešifrovanje.

Takođe možete da kliknete na tri tačke ili tri dijamanta pored poruke da potvrdite verifikaciju sa tri kvačice. Po dizajnu, ChatMail vam neće dozvoliti da šaljete ili primate nešifrovane poruke.

Vaš prodavac može da kreira novo ime za vas, ali ćete morati ponovo da instalirate svoj uređaj i ChatMail. Ne morate da maskirate svoje ime kao svoj identitet koji se koristi da vas zaštiti od napada čoveka u sredini.

Vaš identitet (primer@poslovni mail) se koristi kada nekome pošaljete poruku za ćaskanje kako biste bili sigurni da je stigla od vas i da nikada nije presretnuta ili ponovo preneta.

Nešto tako jednostavno kao provera pravopisa može vas izložiti riziku. Korišćenje standardne Android tastature čak i na šifrovanom uređaju znači da se svaki put kada koristite proveru pravopisa vaše reči šalju na Google-ove servere da provere pravopisne greške, metriku performansi, pa čak i čuvaju ono što kucate.

Pored izrade prilagođene privatne tastature ChatMail-a, takođe ćemo napraviti sopstvenu proveru pravopisa radi vaše udobnosti.

Jednostavnost je naš ključ. Sa ChatMail-om više ne morate da prelazite sa jedne aplikacije na drugu jer je sve što vam je potrebno u jednom bezbednom kontejnerskom okruženju. Sa pristupom jednim dodirom, dobijate prednosti sledećih funkcija:

Šifrovane karakteristike

 • Šifrovane beleške
 • Šifrovane slike
 • Šifrovano pozivanje
 • Grupno ćaskanje
 • Anonimno grupno ćaskanje
 • Delite slike i beleške
 • ECC Chat
 • PGP e-pošta – Prikazuje se kao poruka za ćaskanje
 • CMGuard

 

Višeslojna bezbednost

 • Privatni Data Center
 • Nema aplikacija trećih strana
 • Multi Passvord Protection
 • Zagarantovana anonimnost
 • Inkognito režim
 • Daljinsko brisanje i zaštita od krađe
 • Duress Passvord
 • Privatna i međunarodna mreža
 • Brute Force Protection
 • Custom Camera

 

Posebne karakteristike

 • Samouništavajuće poruke
 • Omiljene poruke
 • Hitne poruke
 • Šifrovano deljenje beleški
 • Tamno i svetlo korisničko sučelje
 • Šifrovani uređaj i skladište
 • Stabilna veza (99,99% vremena neprekidnog rada)
 • Međunarodna SIM kartica sa više od 150 uključenih zemalja
 • Pristup jednim dodirom
 • Privatna tastatura

 

Ako ste zaboravili lozinku, trebalo bi da kontaktirate svog predstavnika ChatMail-a i zatražite potpuno resetovanje. Ako izvršite potpuno resetovanje, izgubićete sve informacije koje su sačuvane na uređaju, uključujući vaše kontakte i beleške.

Ako ste zaboravili lozinku, podaci bi bili nepovratni. Prilikom sledeće rezervne kopije stari podaci će biti prepisani.

Da, čak i bez prijema vaše poruke će se i dalje samouništavati.

ChatMail upravlja svime sam i ne oslanja se na sinhronizaciju.

Da. Možete kontaktirati svog predstavnika ChatMail-a u bilo kom trenutku i on će izdati potpunu sigurnosnu brisanje.

Ako vaš telefon više nema vezu za prenos podataka, daljinsko brisanje neće raditi. Ali pošto se ChatMail ne oslanja na sinhronizaciju vašeg uređaja, automatski će izbrisati vaše poruke na osnovu vaše „Vreme poruke do brisanja“ čak i ako je vaš telefon isključen.

ChatMail prevode ljudi koji ga koriste svaki dan. Nudimo engleski, francuski, španski, holandski, švedski, srpsku ćirilicu, albanski, ruski, portugalski, poljski, japanski, italijanski i nemački.

Cold Chip-off je eksploatacija koja vam u teoriji omogućava pristup RAM-u sa mobilnog uređaja, kada kopirate poruku pre nego što je šifrovana, može se čuvati u RAM-u na neodređeno vreme dok se nasumično ne prepiše. Zbog toga ne dozvoljavamo kopiranje i lepljenje.

Evo nekoliko sigurnijih načina da prosledite poruku:

Držite pritisnutu poruku i „Sačuvaj u beležnicu“, zatim možete urediti sadržaj i pritisnuti „pošalji“.
Držite poruku i pritisnite „Prosledi poruku“

Opoziv/opoziv se može desiti samo ako su poruke uskladištene na serveru. Ne skladištimo poruke na našim serverima, stoga ne možemo ponuditi ovu funkciju.

Tehničke Specifikacije

Da. Možete koristiti WIFI ili kupiti sopstvenu lokalnu SIM karticu.

Ne, pošto ova praksa ne pruža nikakve bezbednosne prednosti.

Kada promenite IMEI — koji je takođe poznat kao „flešovanje“ – morate da se uverite da ste promenili SIM karticu pre nego što se ponovo registrujete na mrežu. U suprotnom, telekom operater će prijaviti vaš novi IMEI sa vašim starim IMSI, što poništava svrhu flešovanja vašeg IMEI. Za istinsku sigurnost trebalo bi da isključite sve veze, promenite SIM karticu i flešujete svoj IMEI pre nego što se povežete sa provajderom bežične mreže što je nezakonito u mnogim jurisdikcijama.

Posetite naš IMEI blog za više detalja.

ChatMail ima prilagođeni mehanizam za bezbedno umrežavanje. Ne oslanjamo se na operativni sistem da zaštiti naše korisnike i ne koristimo VPN treće strane; stvorili smo svoje. Ne bi trebalo da se oslanjate na VPN-ove da vas zaštite, trebalo bi da koristite šifrovanje, a ne da se oslanjate na IPsec.

Ne morate da koristite naše SIM kartice i imaćete isti nivo privatnosti i šifrovanja. I dalje će sve biti blokirano.

Da. Naše SIM kartice rade u više od 150 zemalja. Ako putujete u zemlju na našoj listi pokrivenosti, ne morate da nas kontaktirate da bismo nadogradili svoj plan. Ako putujete van naše liste pokrivenosti, možete podići lokalnu SIM karticu i ChatMail će i dalje raditi.

ChatMail ima najbolji vek trajanja baterije u industriji, zahvaljujući našoj prilagođeno dizajniranoj push usluzi. (Ne koristimo Firebase jer bi to moglo da ugrozi vaše podatke) Na primeru Mi A2 Lite možete dobiti nedelju dana pre nego što morate da napunite u zavisnosti od korišćenja.

 • Google Pixel Line
 • Galaxy Z – Flip, Flip 3, Fold 2, Fold 3
 • Galaxy Note 10, 10 5G, 10+, 10+ 5G, 20 5G, 20 Ultra 5G
 • Galaxy J3, J4, J4+, J4 Core, J5, J5 Pro, J5 Prime, J6, J6+, J7 (Android 8+)
 • Galaxy S8, S8+, S8 Active, S9, S9+, S10, S10+, S10e, S10 Lite, S20, S20+, S20 Ultra, S21 Ultra, S22, S22+, S22 Ultra
 • Galaxy A01, A02s, A03s, A10, A10s, A10e, A11, A12, A20, A20s, A20e, A21, A21s, A22,A30, A30s, A31, A40, A40s, A41, A50, A50s, A51, A52, A60, A70, A70s

 

Neprestano testiramo nove uređaje na trajanje baterije, brzinu i pouzdanost. Ako je prikladno, dodajemo ih našim podržanim modelima uređaja.

CMGuard je posebna petlja VPN koju koristimo da onemogućimo API pozive Google-u na Ksiaomi i Blackberri uređajima.

Do spore veze može doći ako:

Vaš Vi-Fi je slab
Vaša oblast ima prekid mreže
Nalazite se izvan pokrivenosti SIM kartice ChatMail-a.

Korisnička i Tehnička Podrška

Bićete obavešteni da čekate ažuriranje sa vašeg uređaja. Kliknite na „ažuriraj“. Ažuriranje traje manje od jednog minuta.

Za tehničku pomoć, kontaktirajte prodavca od koga ste kupili. Ako ne možete da pronađete odgovor na svoje pitanje u čestim pitanjima, kontaktirajte nas na info@chatmail.ca

Za sva ostala pitanja, počnite popunjavanjem naše kontakt forme.